DENİZLİ / BABADAĞ - Bekirler İlkokulu

Ock

Bakanlığımıza bağlı okul/ kurumlarda öğretim programlarının yanında öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturmaya, millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, merkez teşkilatımızca koordine edilen proje ve etkinliklerle de bu süreçler desteklenmektedir.

Öğrenciler bu etkinliklere bir sorumluluk üstlenerek, ürün ortaya koyarak veya performans sergileyerek katılım sağlamakta, bu vesileyle okullarımızda nice başarı hikâyeleri, iyi uygulamalar, özgün çalışmalar, çevre/ insan duyarlılığına dair faaliyetler ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda; Bakanlığımızca 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" hazırlanmıştır.

Söz konusu faaliyet planı yazımız ekinde gönderilmiş olup Bakanlığımıza bağlı okul/ kurumların halihazırda planladıkları faaliyetlere devam etmesi, bununla beraber yazı ekinde önerilen faaliyetlerin okul/ çevre şartları göz önünde bulundurularak, velilere külfet çıkarmadan, öğrencilerin ilgisini çekecek ve birinci dönemin son haftasının coşkuyla geçirilmesini sağlayacak şekilde uygulanması hususunda;

Ock

Okulumuz Anasınıfı Öğrencileri 2024 yılına" Bir Yaş Büyüdüm" Partisi ile girdi. Öğrencilerin severek ve eğlenerek ilgi gösterdiği parti Yapay kar yağışı ile sonlandırıldı.

Ock

"Sözlük Özgürlüktür" slagonuyla yola çıkan Dilimizin Zenginlikleri Projesi aylık çalışmaları okulumuzda heyecanla yürütülmektedir. Bu ay sözlük tasarımı , afiş tasarımı gibi etkinliklerden oluşan çalışmalara öğrencilerimiz yogun ilgi gösterdi. Okul öncesi kademesinde ay boyunca "Etkileşimli Okuma "çalışmaları yapıldı. Emeği geçen Öğrenci, Veli ve Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Bekirler İlkokulu öğrencileri bu yıl gezilere doymuyor. Çocukların gezerek keşfederek öğrenmeye katkı sağlayacağını düşünen öğretmenler, bu sefer öğrencilerimizi Atatürk Etnografya Müzesi, Bez Bebek Müzesi ve İl Halk Kütüphanesine geziye götürdüler. Denizli Etnografya Müzesinde Atatürk'ün hayatı ile ilgili tarihe yolculuk yaptılar. Bez bebek Müzesinde ise yeni keşifler yaptılar. İl Halk Kütüphanesi'nde kitap okuyarak dinlendiler. Çok keyifli ve eğlenceli bir gezi oldu. Gezimize destek veren öğretmenlerimize velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

YERLİ MALI HAFTASI ÖĞRENCİ VELİ ÖĞRETMENLERİMİZİN KATILIMI İLE KUTLANDI.

Ara

Proje kapsamında kitap okuma etkinliği sonrasında "Bilen Oturur Etkinliği" Yapıldı.

Ara

Proje kapsamında öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimizle birlikte proje farkındalığı oluşturmak adına pano etkinliği yapıldı.

Ara

Proje kapsamında okul öncesi kademesinde veli bilgilendirmesi yapıldı.

Ailelerin katılımıyla "Kitap Okuma Etkinliği  yapıldı.

Ekm

29 Ekim Pazar Günü okulumuzda saat 9.30 da başlayan kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğrenciler şiirlerini okuduktan sonra şarkılı gösteriler başladı. Öğrenci velilerimizin yanı sıra köylülerin katılımıyla büyük bir çoşkuyla kutlandı. Bayram sonrası bayrak dağıtımının ardından öğrencilerimile birlikte köy içinde Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşümüze halk da alkış sesleri ile destek verdi. Öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN 100. YAŞINI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKULUMUDA  SINIF ÖĞRETMENLERİ KAPSAMINDAN ÇİMLENDİRME TOHUMLAMA ÇALIŞMASI YAPILMIŞTIR. TOHUMLAMA SONRASI ÖĞRENCİLER MERAK İÇİNDE GÖZLEM YAPMA FIRSATI BULMUŞTUR.

Ekm

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN 100 ADET FARKLI ATATÜRK RESİMLERİ SERGİSİ YAPILDI.

Ekm

CUMHURİYETİN 100.YILINDA YAPILAN ETKİNLİKLERDE AFİŞ ÇALIŞMASI DA YERİNİ ALDI.  TÜRK GENÇLİĞİ SAYESİNDE CUMHURİYET İLELELBET YAŞAYACAKTIR.

CUMHURİYET

Yapamazdı başkası böyle zor bir durumda

Vatandı tüm mesele savunmasız kalsakta

Bu zor zamanda yetişti Atam imdada

Ne silah vardı nede mermi Mehmet ‘imin yanında,

Ama Pes etmezdi gönlündeki inançla.

Tüm vatan bir oldu özgürlük yolunda.

Tüm yurdumuz ayaklandı.

Vatan için kaybetti kolunu, bacağını,

Bizim için, gelecek için uğraştı Atam.

Unuttu evini, aşını, ocağını.

Bu nadide eser Atatürk’ün gayretiyle kuruldu.

Tüm vatanı birden nura boğdu.

Işık yaydı her bir yana

Türk’ün yüzü güleli yüz yıl oldu.

Bayraklarla donattık

Güzel vatanımın her bir sokağını

100.yıl coşkusu destanlaşarak yazıldı.

Medeniyet yolunda, meşaleler yakıldı.

Cumhuriyet ‘in 100.yılında Türk’ün Şanlı Sesi

Tüm dünyaya duyuldu.

Ekm

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu 6.Kitap Fuarına okulumuz öğrencileri de kayıtsız kalmadı. Okul öğretmenleriyle birlikte ünlü yazarları yakından tanıma fırsatı buldular. Kendi kitap alışverişini yapan öğrenciler farklı bir etkinlikte buluşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Ekm

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1989 yılında, “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” olarak 13 Ekim gününü ilan etti. Bu kapsamda okulumuzda eğitim gören Anasınıfı, ilkokul 1,2,3. sınıf öğrencileri ilebirlikte deprem tatbikatı yapıldı. Çalan alarmın ardından önce ÇÖK-KAPAN-TUTUN komutunu yaptılar. Daha sonra deprem geçtikten sonra daha önceden belirlelenen güvenli alana geçtiler. Tatbikata katılan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.